ГоловнаСвіт

Прихильники Атамбаєва оголосили в Бішкеку безстроковий мітинг

У центрі киргизької столиці почали закриватися торгові центри і банки.

Прихильники Атамбаєва оголосили в Бішкеку безстроковий мітинг
Алмазбек Атамбаев
Фото: lenta.ru

У передмісті Бішкека прихильники експрезидента Алмазбека Атамбаєва звільнили заручників - співробітників спецназу. Про це повідомляє місцеве видання 24.kg з посиланням на екскерівника апарату президента Фаріда Ніязова.

Ніязов повідомив, що спецназівців звільнили "на прохання Атамбаєва", умови звільнення, що їх висунули прихильники експрезидента, не виконувалися.

У столиці Киргизстану зараз закривають торгові центри і банки, оскільки з 16:00 в місті планується мітинг прихильників Атамбаєва, акцію називають безстроковою.

Видання повідомляє, що в деяких торгових центрах вивозять товар, побоюючись заворушень і мародерства. Близько 15-ї години почали закриватися організації і підприємства в центрі Бішкека, співробітників відпускають по домівках.

Нагадаємо, увечері 7 серпня спецназ Киргизстану зробив спробу затримати колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш. Штурм не вдався, прихильники Атамбаєва не пропустили спецназ до будинку експрезидента, почалася бійка зі стріляниною. В результаті штурму постраждали близько 50 осіб, один спецназівець помер у лікарні від вогнепального поранення.

Атамбаєв очолював Киргизстан з 2011-го по 2017 рік, став першим президентом, який добровільно пішов після першого терміну, а не був повалений унаслідок революції. Генпрокуратура країни стверджує, що в неї є підстави для порушення кримінальних справ проти експрезидента. 27 липня парламент країни позбавив Атамбаєва недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram