ГоловнаСвіт

Смертник убив 14 осіб у столиці Афганістану, поранено 145

Вибух стався поряд з поліцейською дільницею на заході Кабула.

Поліцейська дільниця в Кабулі після вибуху
Фото: EPA/UPG
Поліцейська дільниця в Кабулі після вибуху

У середу, 7 серпня, біля поліцейської дільниці в Кабулі терорист-смертник влаштував вибух. Як повідомляє AFP, у результаті нападу терориста загинули щонайменше 14 осіб, поранено ще 145.

Начинений вибухівкою автомобіль вибухнув близько 9-ї години ранку за місцевим часом на поліцейському КПП на заході столиці Афганістану, поблизу якого військове училище.

Рух "Талібан", який узяв на себе відповідальність за теракт, заявив, що його метою був рекрутинговий центр афганських силовиків. "Велика кількість солдатів і поліцейських були вбиті або поранені", - цитує Reuters заяву "Талібану".

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Однак, за даними афганської влади, більшість постраждалих були мирними жителями, серед них - жінки і діти.

Вибух стався наступного дня після того, як "Талібан" закликав до бойкоту призначених на 28 вересня виборів президента Афганістану і пригрозив нападами на масові заходи в рамках виборчої кампанії. Таліби вважають, що вибори в Афганістані не будуть легітимними в умовах присутності іноземних сил у країні.

За пост президента Афганістану боротимуться 18 кандидатів, включаючи прем'єр-міністра Абудуллу Абдуллу і нинішнього президента Ашрафа Гані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram