ГоловнаСвіт

Президент Венесуели звинуватив США у веденні "нетрадиційної" війни

Президент Венесуели звинуватив Джона Болтона в організації замаху на нього.

Президент Венесуели звинуватив США у веденні "нетрадиційної" війни
Николас Мадуро
Фото: anti-global.ru

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Сполучені Штати Америки ведуть "нетрадиційну війну" проти його країни.

Про це він заявив в інтерв'ю американському журналісту Максу Блюменталю, опублікованому на сайті The Grayzone, передає "Интерфакс".

"Венесуела є жертвою жорстокої, злочинної багатовимірної агресії. Народ США повинен знати, що це війна. Експерти називають це нетрадиційною війною. Це економічна, фінансова, торгова війна", - сказав Мадуро.

За його словами, уряд США робить усе, щоб Венесуела "не могла купувати у світі ліки, продукти харчування, товари, сировину".

"Вони вкрали у нас Citgo (Citgo Petroleum Corp., дочірня структура венесуельської нафтової держкорпорації PDVSA, - ред.). У Сполучених Штатах ви бачите заправні станції Citgo - це венесуельські, і уряд Сполучених Штатів експропріювати їх", - додав Мадуро.

Він також зазначив, що США заморозили рахунки Венесуели в банках Європи і всього світу на суму понад $20 млрд. Але, за його словами, "рано чи пізно Каракас переможе цю злочинну політику".

Мадуро також заявив, що замах на нього в серпні 2018 року було скоєно за наказом радника з нацбезпеки президента США Джона Болтона. "Я можу сказати вам, що сьогодні в мене є докази того, що замах було замовлено Джоном Болтоном, і він очікував результатів у Білому домі", - сказав Мадуро.

"У нас є свідчення, у нас є свідки, докази. І все це вказує на Хуліо Борхеса (один з лідерів опозиції у Венесуелі, - ред.) у Боготі. Усе це вказує на Хуана Мануеля Сантоса (президент Колумбії, - ред.) в Колумбії. Усе це вказує на Джона Болтона, який має злочинний менталітет, менталітет убивці", - заявив президент Венесуели.

Зазначимо, що в серпні минулого року влада Венесуели заявила про замах на президента Мадуро за допомогою дронів, навантажених вибухівкою. Мадуро не постраждав, поранення отримали семеро солдатів Національної гвардії. За іншою версією, вибух стався в сусідньому будинку, де вибухнув балон з газом. Інцидент стався, коли Мадуро виступав під час параду з нагоди 81-ї річниці національної армії. При цьому безпілотних літальних апаратів під час трансляції видно не було.

Нагадаємо, в січні Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США. Ці заяви пролунали після того, як лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни. США і кілька інших країн визнали його законним лідером Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram