ГоловнаСвіт

Посол США у Росії Хантсман подав у відставку, - ЗМІ

Подробиці й причини такого рішення наразі не повідомляють.

Посол США у Росії Хантсман подав у відставку, - ЗМІ
Джон Хантсман
Фото: politico.com

Посол США у Росії Джон Хантсман подав заяву про відставку.

Про це повідомляє російське видання "Настоящее время", з посиланням на кілька газет зі штату Юта, звідки Хантсман родом.

За даними ЗМІ, відставку Хантсмана і його заміну минулого тижня президент США Дональд Трамп обговорював під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

В оточенні політика припускають, що він повернеться до США, щоб взяти участь у виборах губернатора Юти.

Зазначимо, що минулого тижня, 1 серпня, Трамп зателефонував президенту РФ і запропонував йому допомогу у боротьбі з лісовими пожежами, які вируютьу Сибіру. Повідомляли, що Путін сприйняв цю розмову як сигнал про майбутню нормалізацію відносин між Росією і США.

Нагадаємо, у березні 2017 року Хантсман прийняв пропозицію президента США Трампа і погодився стати  послом у РФ. Після призначення на посаду посол зазначив, що відносини між Вашингтоном і Москвою залишаються "найскладнішими у світі" і назвав своєю основною метою їх поліпшення. Першим кроком для цього, за його словами, мало стати відновлення суверенітету України.

До свого призначення Хантсман очолював Атлантичну раду - дослідницьку організацію, що займається зовнішньополітичними питаннями. Кар'єру дипломата він почав ще у 1983 році, коли став помічником першого радника президента США. Хантсман працював на посадах керівника дипмісій США у Сінгапурі і Китаї, посольство у Пекіні він очолював з 2009 по 2011 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram