ГоловнаСвіт

У посольстві Росії назвали рішення Естонії не визнавати паспорти РФ в ОРДЛО "гуманітарною блокадою Донбасу"

У заяві посольства йдеться, що це "не сприяє поліпшенню ситуації на сході України".

У посольстві Росії назвали рішення Естонії не визнавати паспорти РФ в ОРДЛО "гуманітарною блокадою Донбасу"
Фото: Facebook/Прокуратура міста Києва

Посольство Російської Федерації в Таллінні прокоментувало рішення Міністерства закордонних справ Естонії не визнавати російські паспорти, видані жителям українського Донбасу.

Про це повідомляють на сайті посольства.

"Викликає жаль, що Естонія продовжує наполегливо боротися за лідерство в гонці серед країн ЄС на антиросійському треку. Переконані, що фактичне приєднання естонської влади до гуманітарної блокади Донбасу, вже понад п'ять років позбавленого державних і банківських послуг, соціальної підтримки, охорони здоров'я, освіти і зв'язку, не сприяє поліпшенню ситуації на сході України", - йдеться в заяві російського посольства.

"Якщо в Таллінні дійсно хочуть допомогти вирішенню внутрішньої української кризи, то використовували б свій вплив на Київ, щоб переконати його відновити нормальне життєзабезпечення Донецької і Луганської областей, як це передбачається Мінською угодою", - зазначили в посольстві РФ.

Нагадаємо, указ президента РФ Володимира Путіна про спрощене отримання громадянства РФ для громадян України, які живуть в окремих районах Донецької і Луганської областей, вийшов 24 квітня 2019 року.

1 травня Путін підписав указ, яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ окремим категоріям громадян України. У середині червня паспорти отримала перша група жителів ОРДЛО. Країни ЄС, у тому числі Естонія, а також Канада і США заявили, що не визнаватимуть паспорти, видані таким чином.

Раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу також пропонував ввести додаткові санкції проти Росії через незаконну видачу російських паспортів жителям окупованих територій України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram