ГоловнаСвіт

Американець, який розсилав бомби опонентам Трампа, отримав 20 років в'язниці

Обвинувачений визнав провину і розкаявся.

Американець, який розсилав бомби опонентам Трампа, отримав 20 років в'язниці
Фото: tmz.com

Федеральний суддя Нью-Йорка 5 серпня засудив до 20 років позбавлення волі жителя Флориди Сезара Сайока, який у жовтні 2016 року відправив 16 посилок з бомбами опонентам президента США Дональда Трампа.

Про це пише Washington Post.

Саморобні вибухові пристрої, які розсилав Сайок, були призначені для таких відомих демократів, як колишній президент Барак Обама, колишня держсекретарка Гілларі Клінтон, колишній віце-президент Джо Байден, сенатори Корі Букер і Камала Харріс, колишній директор ЦРУ Джон Бреннан, колишній голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер, актор Роберт Де Ніро, колишній генпрокурор Ерік Холдер, мільярдери Джордж Сорос і Том Стеєр, член палати представників Максін Вотерс.

57-річний обвинувачений визнав свою провину.

"Більше за все на світі я хотів би повернути час назад і не робити того, що я наробив", - сказав Сайок у суді. Він заявив, що його злочин пов'язаний з психічним захворюванням і надмірним вживанням стероїдів.

Він також сказав, що він хотів налякати своїх жертв, але не вбивати. За його словами, його пристрої виглядали як трубчасті бомби, вони не повинні були вибухнути.

Нагадаємо, агенти ФБР затримали Сайока 26 жовтня 2018 року в місті Плантейшн на півдні Флориди. Сайок - прихильник Республіканської партії США. У минулому він неодноразово мав проблеми з законом. Сайок активно виступав у соцмережах проти політичних супротивників Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram