ГоловнаСвіт

Британія погодилася брати участь у місії США в Перській затоці

У регіоні вже перебувають британські есмінець і фрегат.

Британія погодилася брати участь у місії США в Перській затоці
Фото: blogs.cfr.org

Великобританія приєднається до військово-морської місії в Ормузькій протоці під керівництвом Сполучених Штатів Америки, щоб забезпечити вільний прохід торгових суден в регіоні і зменшити вплив Ірану.

Про це в понеділок, 5 серпня, заявило міністерство оборони Великобританії, передає DW.

У регіоні вже перебувають британські есмінець і фрегат, цитує британських чиновників агентство Reuters.

"Сполучене Королівство готове захищати свої кораблі від незаконних загроз. З цією метою ми приєднуємося до нової морської місії із гарантування безпеки в (Перській. - ред.) затоці", - зазначив міністр Британської оборони Бен Воллес.

Цього самого дня глава МЗС Ірану Джавад Заріф наголосив, що Тегеран більше "не терпітиме образ" в протоці. За останні три тижні Іран затримав три комерційні судна в районі Перської затоки. Один з кораблів, що йшов під британським прапором, Тегеран продовжує утримувати.

25 липня уряд Великобританії заявив, що буде надавати військовий супровід кожному британському танкеру, який проходить через Ормузську протоку. Згодом Великобританія підтвердила, що хоче залучити США до місії із забезпечення безпечного проходу кораблів Ормузькою протокою.

30 липня США звернулися до Німеччини, Франції і Великобританії з пропозицією приєднатися до військово-морської місії в Ормузькій протоці. Проте, в уряді Німеччини висловили сумніви щодо можливої участі країни в цій місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram