ГоловнаСвіт

У МЗС РФ відреагували на слова Помпео про необхідність повернути Крим Україні

Захарова назвала держсекретаря США "останньою людиною, якій Крим щось винен".

У МЗС РФ відреагували на слова Помпео про необхідність повернути Крим Україні
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

Речниця Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова відреагувала на заяву держсекретаря США Майка Помпео про необхідність повернути анексований Крим у склад України

Держсекретар США заявив про це, виступаючи в організації "Економічний клуб Вашингтона".

Коментуючи це питання, Помпео підкреслив, що США не мають наміру відмовлятися від колишнього курсу.

"Позиція США полягає в тому, що це (анексія, - ред.) є неприйнятною. Крим має повернутися", - сказав він.

Коментуючи слова Помпео, Захарова назвала його "останньою людиною, якій Крим щось винен".

"ЗМІ: «Американський держсекретар Майк Помпео під час розмови в неурядовій організації «Економічний клуб Вашингтона» заявив, що Крим повинен повернутися до складу України»... Остання людина, якій Крим щось винен, - це Майк Помпео, який не поважає результатів демократичного волевиявлення кримчан", - написала Захарова у фейсбуці.

Зазначимо, що 25 липня минулого року Помпео випустив "Кримську декларацію", у якій сказано, що Штати ніколи не визнають анексію півострова Росією і будуть надалі наполягати на відновленні територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження півострова до складу РФ і вважає його своєю територією. Після анексії США і Євросоюз ввели санкції проти кількох російських громадян. Також були затверджені списки нев'їзних осіб і заморожені їхні рахунки.

У квітні 2014 року президент РФ Володимир Путін під час "прямої лінії" вперше визнав, що в Криму діяли російські збройні сили, які забезпечували голосування на так званому "референдумі". До цього російських військових називали "зеленими чоловічками", а Путін говорив, що військову форму РФ "можна купити в будь-якому військторзі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram