ГоловнаСвіт

Росія звинуватила США і Німеччину в організації протестних акцій

У Москві понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах.

Росія звинуватила США і Німеччину в організації протестних акцій
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило США та Німеччину у втручанні у внутрішні справи країни.

Про це в ефірі телеканалу "Россия 1" заявила офіційна представниця відомства Марія Захарова.

За словами Захарової, дипломатичні співробітники і державні ЗМІ порушили правила у зв'язку з висвітленням несанкціонованих акцій у Москві.

У зв'язку із цим МЗС РФ надішле офіційні звернення американській і німецькій сторонам.

Вона зазначила, що американське посольство в Росії "дуже активно" було залучене в несанкціоновані акції, які пройшли 3 серпня в Москві.

"Я думаю, що керівництво США дуже здивується, як їхні дипломати втручаються в російські внутрішні справи", - підкреслила Захарова.

Претензії до німецької сторони пов'язані з публікацією телеканалом Deutsche Welle заклику до москвичів виходити на акцію протесту.

Нагадаємо, в Москві понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах у Мосміськдуму. 3 серпня акцію провели у форматі прогулянки по Бульварному кільцю. Повідомляли, що на розгоні акції в центрі Москви зауважили командира "Беркута" Сергія Кусюка.

За даними російського правозахисного порталу ОВД-Инфо, кількість затриманих на акції "Повернемо собі право на вибори" в центрі Москви в суботу, 3 серпня, перевищила 1000.

У той самий час російський Интерфакс повідомляє, що в суботу, 3 серпня, на акції було затримано понад 50 неповнолітніх. П'ятьох осіб госпіталізували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram