ГоловнаСвіт

Росія швидко перетворюється на поліцейську державу, - глави МЗС Литви та Латвії

Дипломати засудили чергові масові затримання у Москві.

Росія швидко перетворюється на поліцейську державу, - глави МЗС Литви та Латвії
Задержание во время акции за честные выборы в гордуму в Москве, 3 августа 2019
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Литви Антанас Лінкявічюс і Латвії Едгар Ринкевич засудили масове і необґрунтоване застосування насильства на акціях протесту у Москві. Про це дипломати написали у своїх акаунтах у Twitter, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Огидно знову бачити масове застосування насильства проти мирних демонстрантів, які виступають за вільні і демократичні вибори у Москві. Росія швидко перетворюється на поліцейську державу. Кремль повинен припинити застосовувати силу, порушувати права людини і негайно звільнити затриманих", - написав Лінкявічюс.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич також засудив розгін протесту у Москві і закликав відпустити затриманих.

"Ще один день жорстокого придушення мирних демонстрацій у Москві. Росія повинна дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань у галузі прав людини, необхідно припинити невиправдане насильство щодо ні в чому не винних людей і звільнити затриманих", - йдеться у повідомленні глави МЗС Латвії.

Нагадаємо, у Москві понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах у Мосміськдуму. 3 серпня акцію провели у форматі прогулянки Бульварним кільцем. У результаті поліція затримала понад 1000 осіб.

Повідомляли, що на разгоні акції у центрі Москви помітили командира "Беркута" Сергія Кусюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram