ГоловнаСвіт

Іран удруге за місяць затримав іноземний танкер, він виявився іракським

На борту перебувало семеро членів екіпажу різних національностей, усіх їх затримано.

Іран удруге за місяць затримав іноземний танкер, він виявився іракським
Фото: irna.ir

Морська піхота Корпусу вартових ісламської революції затримала і конфіскувала іноземний танкер з нафтою у Перській протоці. Про це в ефірі державного телебачення Ірану повідомив бригадний генерал КВІР Рамазан Зірахі. Про це пише Reuters.

За словами генерала, танкер перевозив 700 тонн контрабандної нафти в одну з арабських країн. На борту перебувало семеро членів екіпажу різних національностей, всі вони затримані.

Під прапором якої держави йшло судно і куди саме воно прямувало, не повідомляють.

Оновлення. Танкер, затриманий Іраном за контрабанду нафти, виявився іракським, повідомляє Интерфакс із посиланням на агентство ІРНА.

"Танкером, затриманим у Перській затоці Корпусом вартових Ісламської революції (КВІР) за контрабанду нафти, володіли представники Іраку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 липня озброєні сили Ірану затримали в Ормузькій протоці британський танкер Stena Impero за звинуваченням у порушенні правил міжнародного судноплавства.

Реагуючи на цей інцидент, Великобританія заявила, що хоче створити європейську місію для забезпечення безпечного проходу кораблів у Перській затоці. Цю ініціативу вже підтримали Франція, Італія і Данія. США заявили, що створюють коаліцію для патрулювання Ормузської протоки.

Окрім того, 25 липня уряд Великобританії оголосив про те, що буде надавати кожному британському танкеру, що проходить через Ормузьку протоку, військовий ескорт.

Президент Ірану Хасан Рухані відреагував, що присутність іноземних військових в Ормузькій протоці стане джерелом напруженості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram