ГоловнаСвіт

Командира "Беркута" Сергія Кусюка помітили на розгоні акції в центрі Москви

Колишній міліціонер продовжує робити те, що робив у Києві.

Колишній командир київського "Беркута" Сергій Кусюк у суботу брав участь у розгоні акції в центрі Москви.

 У Москві понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах у Мосміськдуму. 3 серпня акцію провели у форматі прогулянки по Бульварному кільцю. Головні кандидати, які домагаються реєстрації на виборах, у ній не брали участі - вони під адміністративним арештом через акції 27 липня.

Під час суботньої акції було затримано понад 800 осіб.

Нагадаємо, що "беркутівець" Сергій Кусюк неодноразово командував силовими разгонами мирних акцій у Києві. Зокрема він керував розгоном учасників мітингу на Майдані Незалежності в Києві вночі з 29 на 30 листопада 2013 року.

Сергей Кусюк на Майдане в ноябре 2013 г.
Фото: Макс Требухов
Сергей Кусюк на Майдане в ноябре 2013 г.

Після перемоги Революції Гідності Кусюк утік до Криму. Влітку 2015 року Генеральна прокуратура оголосила Кусюка в розшук за підозрою в перешкоджанні проведення мітингу і перевищенні службових повноважень.

А вже влітку 2017 року під час заходів до Дня Росії в Москві місцеві ЗМІ зафіксували, як Кусюк у формі російського спецназу ЗМОП брав участь у розгоні демонстрантів.

За словами начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, Кусюк отримав громадянство Росії, а російська держава не видає своїх громадян за запитом інших країн.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram