ГоловнаСвіт

У назви Instagram і WhatsApp додадуть уточнення "від Facebook"

Інформацію про ребрендинг підтвердили в компанії.

У назви Instagram і WhatsApp додадуть уточнення "від Facebook"
Фото: EPA/UPG

Компанія "Facebook" планує додати в назви додатків Instagram і WhatsApp уточнення "від Facebook". Про це повідомляє видання The Information.

Змінені назви Instagram і WhatsApp з'являться в магазині додатків Apple і Google Play, а також усередині додатків. Водночас найближчим часом компанія не планує змінювати назву, що відображається на екрані мобільних пристроїв.

Напередодні співробітникам Instagram і WhatsApp повідомили про заплановані зміни. За даними The Information, вони пов'язані з тим, що антимонопольні служби США вивчають процес придбання Фейсбуком цих додатків. Крім того, додавши позначку "від Facebook", компанія хоче підвищити репутацію Фейсбуку, яка погіршилася через скандали з витоком даних користувачів.

Прес-секретар Facebook Берті Томсон підтвердив інформацію про ребрендинг і WhatsApp. Він пояснив, що це потрібно, щоб вказати належність додатків до "сімейства Facebook". Видання зазначає, що співробітники Instagram і WhatsApp з тривогою сприйняли цю новину, оскільки "дистанція" від Facebook допомогла їм уникнути скандалів, пов'язаних з компанією.

Нагадаємо, через скандал з британською компанією Cambridge Analytica, яка отримала доступ до даних 87 млн користувачів соцмережі, влада США оштрафувала Facebook на 5 млрд доларів.

У січні глава Facebook Марк Цукерберг повідомив про плани технологічно об'єднати Facebook Messenger, WhatsApp і Instagram. Газета The New York Times писала, що це рішення пов'язане зі зростанням популярності WhatsApp і Instagram.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram