ГоловнаСвіт

У Росії оцінили збитки від лісових пожеж

З кожним роком кількість пожеж зростає.

У Росії оцінили збитки від лісових пожеж
Вид на пожар с вертолета
Фото: EPA/UPG

Рахункова палата Росії оцінила збиток від лісових пожеж у 2,4 млрд рублів за півроку. У січні-липні 2019 року у країні сталося 7,6 тисячі лісових пожеж.

У відомстві нагадали, що стежать за ситуацією за дорученням президента РФ Володимира Путіна, повідомляє Интерфакс.

За три останні роки пожеж у РФ стало на 12% більше і у 2018 році їх сталося 11,4 тисячі. Пройдена вогнем площа зросла у 3,2 рази і склала у 2018 році 8,5 млн га. Аудитори зазначили, що це більше, ніж в Австрії, і це можна порівняти з Тверською областю. За три роки збиток від пожеж склав 68,9 млрд руб.

"Основними причинами пожеж стала нестача фінансування, відсутність техніки для гасіння, неукомплектованість підрозділів наземної і авіаційної охорони у регіонах і низька якість протипожежних заходів, які проводять орендарі", - йдеться у повідомленні.

У 2018 році найбільш пожежонебезпечні регіони почали отримувати більше грошей, але це не принесло позитивних результатів, відзначили у Рахунковій палаті.

Загальна площа лісових пожеж у Сибіру і на Далекому Сході, станом на 1 серпня, перевищила 3 млн гектарів. Режим надзвичайної ситуації запроваджено на всій території Іркутської області, Красноярського краю, Якутії, а також в одному муніципальному районі Бурятії.

Дим і смог від російських пожеж дійшли до Аляски і узбережжя Канади.

Як повідомляли, довгий час влада відмовлялася гасити пожежі, посилаючись на високі витрати.

31 липня до боротьби з пожежами за дорученням президента Путіна підключилося Міноборони РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram