ГоловнаСвіт

Північна Корея втретє за вісім днів запустила балістичні ракети

Запуски відбулися сьогодні вночі в Японське море.

Північна Корея втретє за вісім днів запустила балістичні ракети
Фото: Yonhap

Північна Корея здійснила третій запуск двох балістичних ракет за вісім днів. Про це повідомляє BBC.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, останні запуски відбулися в п'ятницю, о 02:59 і в 3:23 за місцевим часом з району Йонгхунг у провінції Південний Хамгьон в Японське море.

Офіційні особи Південної Кореї припускають, що випущені ракети є новим типом ракет малої дальності, подібних випущеним у минулі рази. Ці випробування розглядаються як реакція на заплановані військові навчання між Південною Кореєю і США.

Президент США Дональд Трамп заявив, що його не турбують ці запуски, оскільки вони були "дуже стандартними" і не пов'язані з нещодавніми переговорами з Кім Чен Ином.

Нагадаємо, перший запуск балістичних ракет з боку КНДР відбувся 25 липня. Південна Корея стверджує, що цей крок спрямований на посилення позиції Пхеньяна на майбутніх ядерних переговорах зі Сполученими Штатами.

Другий запуск відбувся 31 липня. Ракети пролетіли близько 250 кілометрів на висоті приблизно 30 км і впали в море.

Наприкінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова. При цьому взаємини між США і Північною Кореєю знаходяться під питанням, оскільки лідери цих країн провели вже два саміти про денуклеаризацію, але так і не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram