ГоловнаСвіт

У США скасували фестиваль на честь 50-річчя "Вудстоку" через нестачу фінансування

Фестиваль планували провести на автодромі за 185 км від Нью-Йорка.

У США скасували фестиваль на честь 50-річчя "Вудстоку" через нестачу фінансування
Фото с фестиваля "Вудсток"
Фото: STYLEINSIDER

У США остаточно скасовано музичний фестиваль, приурочений до 50-річчя "Вудстоку".

Про це повідомили організатори заходу, серед яких Майкл Ленг - один із засновників знаменитого фестивалю 1969-го, передає "Радіо Свобода".

За даними американських ЗМІ, рішення про скасування прийнято через три місяці після того, як організатори втратили головне джерело фінансування - міжнародний комунікаційний холдинг Dentsu Aegis Network.

Ювілейний фестиваль хотіли провести на автодромі Воткінс-Глен, за 185 км від Нью-Йорка, потім - на майданчику в штаті Меріленд.

За словами Ленга, команда фестивалю зіткнулася із "серією непередбачених невдач" і не зможе провести захід із заявленим складом і в тих масштабах, на які розраховували організатори і глядачі. Ленг зазначив, що влада Нью-Йорку двічі відмовляла в проведенні заходу.

На 50-річчі "Вудстоку" мали виступити Jay-Z, The Killers, Imagine Dragons, Майлі Сайрус, а також кілька учасників оригінального фестивалю, зокрема: Джон Фогерті і Карлос Сантана. Планувалося, що фестиваль відбудеться в середині серпня, а вхід на нього буде безкоштовним.

Нагадаємо, "Вудсток" - один з найзнаменитіших у світі музичних фестивалів. Він відбувся 15-18 серпня 1969 року в містечку Бетел, штат Нью-Йорк. Його відвідали понад півмільйона людей. Цього року центр мистецтв міста Бетел планує серію заходів до річниці фестивалю. На них виступлять Сантана, Фогерті, а також гурт колишнього барабанщика The Beatles Рінго Старра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram