ГоловнаСвіт

Фінляндія скасовує спрощену видачу віз для росіян

Під час запиту візи заявник повинен буде надавати ті самі документи, що і в інші країни Шенгенської зони.

Фінляндія скасовує спрощену видачу віз для росіян
Фото: zem.ru

Фінляндія вирішила розширити список обов'язкових документів, необхідних для отримання візи громадянам Російської Федерації.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ країни.

Зазначається, що тепер під час запиту фінської візи заявник має надавати ті самі документи, що й під час запиту в інші країни Шенгенської зони. Зміни набудуть чинності з 1 вересня.

Нині Фінляндія під час видачі віз жителям Північно-Західного федерального округу не вимагає надання квитків і броні готелів. Але вже через місяць під час подачі на фінську візу росіянам доведеться надавати, зокрема, довідку про доходи та маршрут своєї подорожі. 

Російським туристам потрібно буде в обов'язковому порядку надавати такі дані: підтвердження наявності коштів для існування, наприклад, трудовий договір, актуальна банківська виписка за останні шість місяців, а також свідоцтво про володіння нерухомістю в Росії. Фінляндія і раніше за потреби запитувала цю інформацію, але тепер це стане обов'язковим.

Нагадаємо, минулого року двом жителям окупованого Криму помилково видали фінські візи за російськими паспортами і впустили до Фінляндії.

У квітні Європарламент підтримав зміни до візового режиму Шенгенської зони. Термін подачі документів на відкриття візи збільшено до шести місяців, а дію багаторазової візи - до п'яти років. Для короткострокових поїздок до країн ЄС, що входять до Шенгенської зони, візовий режим діє для 105 країн світу. Громадяни України можуть в'їжджати в країни шенгену за біометричним паспортом для виїзду за кордон.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram