ГоловнаСвіт

Центробанк США знизив облікову ставку вперше за останні 11 років

Рішення прийнято через низькі темпи зростання світової економіки й уповільнення інфляції в США.

Центробанк США знизив облікову ставку вперше за останні 11 років
Глава ФРС Джером Пауэлл
Фото: EPA/UPG

Федеральна резервна система США оголосила про перше з 2008 року зниження облікової ставки. Серед причин цього кроку ФРС називає низькі темпи зростання світової економіки і уповільнення інфляції в США. У разі необхідності Федрезерв обіцяв продовжити зниження базової ставки, передає Голос Америки.

Базова ставка одноденного банківського кредитування була знижена на чверть процентного пункту - до цільового діапазону 2,00% - 2,25%. У заяві ФРС говориться, що ставку вирішили знизити "у зв'язку з впливом подій у світовій економіці на економічний прогноз, а також через тиск, який чинить низька інфляція".

ФРС обіцяє і надалі уважно стежити за факторами, що впливають на економічне зростання.

Тим часом на американському фондовому ринку відзначається деяке зниження після виходу заяви ФРС за підсумками засідання про рівень базової ставки. Біржовий індекс S&P 500 частково відновився після того, як ненадовго впав до мінімуму за останню добу.

Уранці 31 липня індекс був вищим на 3% порівняно з 19 червня, коли ФРС уперше повідомила про можливе зниження ставки для підтримки зростання економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram