ГоловнаСвіт

Іран застеріг Британію від створення європейської місії у Перській затоці

Напруження між країнами виникло після того, як іранські військові затримали британський танкер в Ормузькій протоці.

Іран застеріг Британію від створення європейської місії у Перській затоці
Иран предостерег Британию от создания европейской миссии в Персидском заливе
Фото: blogs.cfr.org

Іран застеріг Великобританію від створення європейської місії для забезпечення безпечного проходу кораблів у Перській затоці. Про це в неділю, 28 липня, заявив прес-секретар іранського уряду Алі Рабі, повідомляє  "Німецька хвиля".

За його словами, створення такої місії європейськими державами було б "ворожими сигналом", який є "провокаційним" і тільки "посилить напруження".

Тим часом глава Мюнхенської міжнародної конференції з безпеки Вольфганг Ішингер закликав уряд Німеччини підтримати ідею Великобританії. А міністр оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер не виключила можливості, що країна візьме участь у такій місії.

Нагадаємо, 19 липня озброєні сили Ірану затримали в Ормузькій протоці британський танкер Stena Impero за звинуваченням у порушенні правил міжнародного судноплавства.

Реагуючи на цей інцидент, Великобританія заявила, що хоче створити європейську місію для забезпечення безпечного проходу кораблів у Перській затоці. Цю ініціативу вже підтримали Франція, Італія і Данія.

Крім того, 25 липня уряд Великобританії оголосив про те, що надаватиме кожному британському танкеру, що проходить через Ормузьку протоку, військовий ескорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram