ГоловнаСвіт

Кількість затриманих на протестах у Москві перевищила 700 (оновлено)

ЗМОП почав розгін акції на Трубній.

Фото: EPA/UPG

Кількість затриманих на неузгоджену мітингу біля мерії Москви за допуск незалежних кандидатів у Мосміськдуму перевищила 500. Про це повідомляє Дождь.

Згідно з повідомленням, поліція і Росгвардія розігнали протестувальників жорстко, із застосуванням кийків.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Крім того, поліція прийшла до редакції Дождь, де вручила головному редактору Олександрі Перепелову повістку на допит до Слідчого комітету в ролі свідка у справі про перешкоджання роботі виборчкомів (ст. 141 КК РФ).

Фото: tvrain.ru

Тим часом в поліції Москви повідомили, що в неузгодженій акції опозиції в центрі Москви беруть участь близько 3,5 тис. осіб, з них, за даними відомства, близько 700 журналістів і блогерів, поінформував раніше про свою участь.

Фото: EPA/UPG

Оновлення. За даними на 20:00, у Москві на акції проти недопуску кандидатів на вибори затримано 779 осіб.

Про це повідомляє ОВД-Информ.

Зазначається, що до відділу поліції по району Філі-Давидково доправили чотирьох неповнолітніх, де в них відібрали всі особисті речі. Потім усіх чотирьох відпустили під зобов'язання про явку до суду. Але при цьому їм повернули не всі речі. Так, один із затриманих виявив пропажу грошей.

Багато хто із затриманих також каже про те, що їх били в автозаках. 

Фотографа "Нової газети" Віку Одіссонову співробітник ЗМОП ударив по фотоапарату і влучив по обличчю, пише видання. Те саме сталося з фотографом Associated press Олександорм Земляниченком. Також поліція затримала кореспондента «Автозак Live» Максима Кондратьєва.

Юриста ФБК, незалежного кандидата до Мосміськдуми Любов Соболь оштрафували на 30 тис. рублів за адміністративної статтею про порушення порядку проведення мітингів. Приводом став твіт, у якому Соболь написала, що 14 липня буде проводити зустріч з виборцями в Новопушкінському сквері, повідомляє Медуза.

Ближче до 20:00 поліція приступила до затриманням людей, які зібралися на Трубній площі. ЗМОП почав розгін акції, коли перед протестувальниками виступав директор Фонду боротьби з корупцією, незалежний кандидат на виборах до Мосміськдуми Іван Жданов.

Серед затриманих - Жданов, юрист ФБК Любов Соболь, незалежні кандидати в депутати Мосміськдуми Юлія Галяміна й Олена Русакова.

Трубну площу повністю оточено поліцією, піти з неї майже неможливо.

Любов Соболь повідомила, що її теж затримали - без пояснень. Тримають в автозаку, адвоката до неї не пускають.

Нагадаємо, вранці в суботу стало відомо про затримання незареєстрованих кандидатів на вибори в Мосміськдуму Івана Жданова, Дмитра Гудкова, Юлії Галяміної, Іллі Яшина, Любові Соболь. Цьому передували обшуки.

Останні кілька тижнів у Москві проходили багатотисячні протести через відмову Мосміськвиборчкому реєструвати частину кандидатів на вибори в міськдуму. Вибори в Мосміськдуму пройдуть 8 вересня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram