ГоловнаСвіт

Російських хакерів звинуватили в кібератаках на дослідницьку групу Bellingcat

Журналісти вважають, що атаки можуть бути пов'язані з розслідуваннями про катастрофу МН17.

Російських хакерів звинуватили в кібератаках на дослідницьку групу Bellingcat
Элиот Хоггинс
Фото: EPA/UPG

Британський журналіст і засновник дослідницької групи Bellingcat Еліот Хоггінс заявив, що з кібератаками на цю групу, яка розслідує резонансні події, можуть бути пов'язані з російськими хакерами.

"Bellingcat вважає себе мішенню кібератак, і, швидше за все, вони пов'язані з нашою роботою в Росії. Я вважаю, що частота атак - будь це хакери, тролі або ЗМІ - дозволяє оцінити впливовість ресурсу", - написав Хоггінс в своєму твіттері.

За його словами, Bellingcat зараз займається розслідуванням отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. Крім того, кібератаки можуть бути пов'язані з п'ятирічними роковинами аварії пасажирського літака рейсу MH17, до якого причетна Росія, впевнений Хоггінс.

У твітері Bellingcat уточнюється, що об'єктом кібератак став, зокрема, сервіс веб-пошти ProtonMail. Він відрізняється від багатьох інших поштових сервісів тим, що листи між його користувачами завжди шифруються автоматично. Сервіс ProtonMail використовується співробітниками Bellingcat для підвищення безпеки листування.

Bellingcat - дослідницька група, заснована в 2014 році британським журналістом Еліотом Хіггінсом. За словами її творців, Bellingcat публікує результати журналістських розслідувань, які стосуються резонансних подій.

У травні цього року Bellingcat оприлюднила дані 12 осіб, які мали відношення до загибелі рейсу MH17 в 2014 році.

Крім того, після отруєння Скрипалів у березні 2018 року Bellingcat повідомив про, ймовірно, справжні імена підозрюваних в замаху. За даними проекту, Олександра Петрова насправді звуть Олександром Мишкіним, Руслана Бошірова - Анатолієм Чепігою, Сергія Федотова - Денисом Сергеєвим. Усі є співробітниками ГРУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram