ГоловнаСвіт

У Москві затримують незареєстрованих опозиційних кандидатів на вибори в міськдуму (оновлено)

Відомо про затримання п'ятьох політиків.

У Москві затримують незареєстрованих опозиційних кандидатів на вибори в міськдуму (оновлено)
Фото: tvrain.ru

У Москві почалися затримання незареєстрованих опозиційних кандидатів на вибори в міськдуму. Про це повідомляє Інтерфакс.

Станом на ранок суботи, 27 липня, вже затримали Івана Жданова, Юлію Галяміну, Дмитра Гудкова і Іллю Яшина. Всім їм раніше відмовили в реєстрації на виборах до Мосміськдуми.

Про Гудкова відомо, що його везуть в ОВС Коптєва, Галямін повідомила, що її везуть в ОВС Хорошево-Мневнікі.

Іллю Яшина доставили у відділ поліції міста Троїцьк. Раніше у нього вдома проходив обшук.

За його словами, обшук у його квартирі закінчився о першій годині ночі. Після цього там же його допитували. Яшин відмовився відповідати на питання.

«Після цього мене вивели з дому і завантажили в автозак. У супроводі десятка бійців спецназу МВС, в масках і зі зброєю, я доставлений у відділ поліції міста Троїцька. Припускаю, що тут, подалі від центру Москви, мене відправлять під адміністративний арешт», - написав політик у соцмережах.

Крім того, затримання відбуваються біля мерії Москви, де запланована масова акція протесту. "Дождь" повідомляє, що у мерії затримують всіх підряд, в автозаки помістили понад 60 людей.

Оновлення 16:30. На тлі анонсованого на 27 липня мітингу на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму російські силовики затримали біля мерії Москви вже понад 300 осіб. Про це в своїй текстовій онлайн-трансляції повідомляє ОВД-Інфо.

На опублікованих відео видно, що затримання відбуваються в жорсткій формі і без пояснень.

Також на одному із записів зафіксовано затримання юриста Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь, яку разом з іншими опозиційними кандидатами влади РФ не допускають до участі в місцевих виборах.

Раніше повідомлялося, що ввечері 26 липня співробітники поліції приходили в передвиборні штаби незалежних кандидатів у Мосміськдуму Дмитра Гудкова, Іллі Яшина, Юлії Галяміної, Івана Жданова і Любові Соболь. Крім того, обшуки проходили у родичів Костянтина Янкаускаса і батьків Дарини Бесєдіної, а також у Фонді боротьби з корупцією.

Раніше Слідчий комітет Москви повідомив про порушення кримінальної справи за статтею 141 КК РФ (перешкоджання здійсненню виборчих прав або роботі виборчих комісій).

Нагадаємо, останні кілька тижнів у Москві проходили багатотисячні протести через відмову Мосміськвиборкому реєструвати частину кандидатів на вибори в міськдуму.

Вибори в Мосміськдуму пройдуть 8 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram