ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив ввести мито на французьке вино у відповідь на "цифровий податок"

Раніше Франція затвердила 3-відсотковий податок на американські компанії-гіганти, зокрема, Apple і Facebook.

Трамп пригрозив ввести мито на французьке вино у відповідь на "цифровий податок"
Фото: EPA\UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив ввести штрафні мита на ввезення в країну французького вина у відповідь на "цифровий податок", про який Франція оголосила раніше і який торкнеться американської корпорації.

"Найближчим часом ми оголосимо про вагомі відповідні дії на дурість Макрона. Я завжди говорив, що американське вино краще французького", - повідомив Трамп в своєму мікроблозі Twitter в п'ятницю, 26 липня.

Він також додав, що відповідні заходи можуть торкнутися не тільки вина.

Французький президент Еммануель Макрон вже відреагував на погрози американського лідера, заявивши про необхідність узгодження з США французьких податків для транснаціональних IT-компаній, передає Reuters.

"Президент також підкреслив, що саміт G7 стане важливою можливістю для просування до загального оподаткування цифрової діяльності, що в наших спільних інтересах і над яким ми повинні продовжувати працювати, щоб укласти широку міжнародну угоду", - повідомила пресслужба Макрона.

Саміт групи країн G7 має відбутися в серпні.

Французький уряд стверджує, що транснаціональні IT-компанії, такі як Apple, зі штаб-квартирою за межами країни, платять мало або взагалі не платять податки з продажів у Франції. Цифровий податок з продажів був затверджений французьким сенатом в четвер, через тиждень після його ухвалення нижньою палатою, Національними зборами.

Закон про стягування тривідсоткового податку з доходів цифрових гігантів, зокрема, Facebook Inc. і Amazon.com Inc був підписаний Макроном в липні.

Нагадаємо, раніше США ввели антидемпінгове мито на труби Пінчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram