ГоловнаСвіт

Ердоган пригрозив переглянути угоду з купівлі американських Boeing у відповідь на санкції

Туреччина підписала контракт на придбання 100 новітніх лайнерів на загальну суму у 10 млрд доларів.

Ердоган пригрозив переглянути угоду з купівлі американських Boeing у відповідь на санкції
Фото: EPA/UPG

У разі запровадження американських санкцій Туреччина може переглянути умови угоди про придбання новітніх лайнерів Boeing.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє DW.

При цьому, за його словами, Анкара не пов'язує це питання з поставками американських винищувачів-бомбардувальників F-35.

"Навіть якщо ми не отримуємо F-35, то купуємо 100 новітніх літаків Boeing, угода підписана. Ми хороші покупці. Але якщо так піде і далі, хочемо ми того чи ні, нам доведеться подумати про це ще раз", - сказав Ердоган у п'ятницю, 26 липня, на зустрічі правлячої Партії справедливості і розвитку.

Як нагадує агентство AFP, мова йде про контракт на придбання 100 новітніх лайнерів американського авіаконцерну на загальну суму у 10 млрд доларів для компанії Turkish Airlines. Перший Boeing 787-9 Dreamliner прибув до Туреччини наприкінці червня.

Ердоган також пригрозив Вашингтону, що, якщо Туреччина не отримає F-35, то знайде новітні винищувачі в іншому місці. Раніше російська корпорація "Ростех" вже заявила, що може надати Анкарі багатофункціональні винищувачі Су-35.

Виступ Ердогана став ще одним підтвердженням зростаючої напруженості між Анкарою і Вашингтоном, відзначає агентство Bloomberg. Раніше США оголосили, що купівля Анкарою у Москви російських систем ППО С-400, робить неприпустимим участь Туреччини у програмі винищувачів-бомбардувальників F35s.

Вашингтон також заявляв про можливе введення санкцій проти Анкари відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA). При цьому нещодавно президент Дональд Трамп пообіцяв Ердогану не вводити санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram