ГоловнаСвіт

Механік російського танкера розповів про дії СБУ під час обшуку

"Українські силовики поводилися коректно й не грубили, а також не застосовували сили щодо екіпажу.

Механік російського танкера розповів про дії СБУ під час обшуку

Старший механік російського танкера Nika Spirit, затриманого в порту Ізмаїл Службою безпеки України, Сергій Карпов розповів про дії співробітників СБУ під час обшуку на судні.

Його слова цитують російські ЗМІ.

Карпов розповів, що українські силовики "поводилися коректно й не грубили", а також не застосовували сили щодо екіпажу. До росіян українці зверталися російською мовою.

За словами Карпова, співробітники СБУ "ставили стандартні запитання, а після бесіди нікому не пред'явили претензій." Крім того, переміщення моряків ніхто не обмежував. 

"Спочатку взагалі за жарт сприйняли, а потім подивилися - все серйозно... Нормально поводилися, напруги жодної не було", - додав Карпов.

Нагадаємо, 25 липня СБУ і військова прокуратура затримали російський танкер, який 25 листопада 2018 року блокував українські військові кораблі в Керченській протоці. Після обшуків і допиту екіпажу всіх моряків відпустили. З території України вони вирушили в Молдову, а звідти - до Росії. Танкер був визнаний речовим доказом і залишається затриманим.

У листопаді минулого року Росія захопила разом з моряками українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які намагалися пройти з Чорного в Азовське море, але не були пропущені через Керченську протоку. При цьому росіяни обстріляли українські судна, поранивши шістьох моряків. Після цього українців почали заарештовувати. Вони досі перебувають у московському СІЗО

Перед спробою проходу через протоку Україна повідомила російським портам про цей намір, згідно з договором про спільне користування Азовським морем і протокою. Незважаючи на це, вранці російські кораблі здійснили провокаційні дії проти українських кораблів, зокрема протаранивши буксир "Яни Капу".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram