ГоловнаСвіт

У Грузії за звинуваченням у спробі перевороту затримали ексміністра оборони Окруашвілі

У червні в країні пройшли масові акції протесту.

У Грузії за звинуваченням у спробі перевороту затримали ексміністра оборони Окруашвілі
Ираклий Окруашвили
Фото: novostey.com

Колишнього міністра оборони Грузії, лідера опозиційної партії "Грузія, що перемогла" Іраклія Окруашвілі затримали співробітники МВС.

Про це повідомив журналістам представник цієї політичної сили Губаз Санікідзе, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, Окруашвілі затримали, коли він їхав на автомобілі до офісу партії в Тбілісі.

"За нашою інформацією, Окруашвілі затримали у справі про штурм парламенту і спробі державного перевороту ", - сказав Санікідзе.

Кілька днів тому Окруашвілі вніс до суду позов з вимогою арешту акцій телекомпанії "Руставі 2", власником яких став бізнесмен Кібар Халваші. За твердженням Окруашвілі, усі акції належать йому, а Халваші є довіреною особою, що нотаріально зафіксовано в Берліні в 2010 році.

У МВС Грузії підтвердили журналістам факт затримання Окруашвілі в зв'язку з обвинуваченням у штурмі парламенту і спробі державного перевороту. МВС повідомляє, що у зв'язку з цією справою затримано 17 осіб.

Нагадаємо, 20 червня, в Грузії почалися масові акції протесту. У ніч на п'ятницю поліція в Тбілісі застосувала сльозогінний газ, водомети і гумові кулі для розгону демонстрації в центрі міста. Учасники мітингу, які вимагали відставки членів уряду, намагалися прорватися на подвір'я будівлі парламенту.

Антиросійський мітинг в Тбілісі став протестом проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що уряд Грузії зробив акт зради, оскільки впустив у країну і надав почесне місце в парламенті людині, що робила заяви в підтримку незалежності Абхазії і Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брав участь у війні проти грузин в Абхазії в 1993 році.

МВС Грузії розслідує заворушення 20-21 червня як заколот з метою зміни конституційного ладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram