ГоловнаСвіт

Трамп ветував резолюції, що забороняють продаж зброї арабським країнам

Конгресмени намагалися зупинити продаж зброї в Саудівську Аравію, ОАЕ і Йорданію.

Трамп ветував резолюції, що забороняють продаж зброї арабським країнам
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп наклав вето на три резолюції Конгресу США, які забороняють продаж американської зброї арабським країнам без схвалення законодавців. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Державами, яким конгресмени намагалися обмежити продаж зброї, є Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Йорданія.

У скерованому в Конгрес поясненні президента йдеться, що ці резолюції "послаблять глобальну конкурентоспроможність Америки і зашкодять важливим відносинам, які ми побудували з нашими союзниками і партнерами".

Конгрес може подолати вето, якщо голосування підтримають понад дві третини конгресменів. Під час голосування резолюції в Сенаті документи підтримали 45 і 53 сенаторів.

Нагадаємо, наприкінці травня держсекретар США Майкл Помпео оголосив про рішення скористатися надзвичайних правом і без схвалення Конгресу укласти низку угод про продаж зброї цим країнам у зв'язку з "надзвичайною ситуацією" через іранську загрозу.

У відповідь Палата представників США висунула три резолюції проти планів продажу зброї, ухвалені наприкінці червня, - саме на них Трамп наклав вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram