ГоловнаСвіт

Туреччина підтвердила, що замах на білоруського дипломата не був політичним

Поганшева успішно прооперували, але стан усе ще тяжкий.

Туреччина підтвердила, що замах на білоруського дипломата не був політичним
Фото: hurriyet.com.tr

Людина, яка стріляла в радника посольства Білорусі в Анкарі Олександра Поганшева, не мала політичних мотивів. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає Hurriyet. Цю інформацію підтвердили і в білоруському МЗС.

Чавушоглу зазначив, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган стежить за розвитком ситуації. За словами міністра, Поганшева успішно прооперували і зараз він у реанімації.

"Дипломата негайно доправили в лікарню, і операція пройшла успішно. Зараз співробітник посольства перебуває у відділенні інтенсивної терапії, але вже завтра його можуть перевести у звичайну палату", - сказав Чавушоглу.

Успішне проведення операції підтвердили і в білоруському посольстві. Прессекретар МЗС Анатолій Глаз повідомив, що стан Поганшева тяжкий. У той самий час його син не постраждав.

"Інцидент розслідують у всіх напрямках. Згідно з висновками на першому етапі розслідування, у цього злочину немає політичного аспекту. Розслідування триватиме під наглядом наших прокурорів", - розповів губернатор Анкари Васіп Сахін.

Нагадаємо, в середу, 24 липня, в столиці Туреччини Анкарі чоловік відкрив стрілянину по раднику посольства Білорусі в Туреччині з адміністративних питань Олександру Поганшеву, тяжко поранивши дипломата, який в цей час гуляв із сином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram