ГоловнаСвіт

У Гонконзі напередодні масових протестів поліція вилучила рекордну партію вибухівки

Виявлено понад 2 кг вибухівки, бензинові бомби, їдкі рідини і зброю.

У Гонконзі напередодні масових протестів поліція вилучила рекордну партію вибухівки
Демонстрация в Гонконге
Фото: EPA/UPG

Поліція Гонконгу (Китай) вилучила рекордно велику кількість вибухівки напередодні масових вуличних протестів. Про це повідомив телеканал CNN.

Вилучення відбулося в п'ятницю ввечері під час рейду на ймовірну підпільну фабрику з виготовлення саморобних бомб в промисловому районі Цуен Вань. Під час рейду поліцейські виявили два кілограми вибухівки, десять бензинових бомб, їдкі рідини і зброю. У зв'язку з розслідуванням затримали 27-річного чоловіка.

Серед вилучених речовин є тріпероксид тріацетону - потужна вибухова речовина, яка містилася, зокрема, у вибухівці під час терактів у Парижі в 2015, в Брюсселі в березні 2016 і відверненого вибуху в 2017 році, під час вибуху в Манчестері в травні 2017 року. Чи є зв'язок між терактами і виявленим цехом, не повідомляється.

Бомби виявили напередодні масової акції на підтримку поліції і уряду. Протести проти прийняття закону про екстрадицію в КНР тривають сьогодні, 21 липня.

Нагадаємо, що чинні закони дозволяють Гонконгу не видавати переслідуваних китайською владою громадян. Парламент країни розглядає законопроєкт, що дозволяє екстрадицію жителів Гонконгу в Китай на вимогу правоохоронних органів. Протеси викликані тим, що під приводом екстрадиції влади можуть висилати активістів та інших неугодних осіб. Крім того, в Китаї вищою мірою покарання є смертна кара, від якої в Гонконзі відмовилися в 1993 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram