ГоловнаСвіт

У Кремлі назвали "внутрішньою справою" видачу російських паспортів на Донбасі

Прессекретар Путіна заявив, що це рішення "давно зріло".  

У Кремлі назвали "внутрішньою справою" видачу російських паспортів на Донбасі
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що видача паспортів мешканцям Луганської та Донецької областей України є внутрішньою справою РФ, також як і надання українських посвідчень особи є внутрішньою справою України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так Пєсков прокоментував доручення президента України Володимира Зеленського опрацювати питання про видачу паспортів етнічним українцям, які живуть в інших державах. На питання, чи не є ця ініціатива Зеленського відповіддю на рішення Путіна розширити спрощений режим видачі російських паспортів жителям України, Пєсков сказав: "Це внутрішня справа України. Як і внутрішня справа Росії ухвалювати ті рішення, які були прийняті президентом (РФ) з підписанням відповідного указу".

"Ви знаєте, скільки прохань і звернень надходило зі згаданих регіонів України та самопроголошених республік. Ця тема порушувалася в ході останньої "прямої лінії" (Путіна з громадянами РФ)", - нагадав Пєсков, додавши, що це рішення "давно зріло", а реакція Москви "є обґрунтованою".

"Ще раз повторюю, це внутрішня справа України. А рішення Путіна - воно аргументоване і зрозуміле", - сказав прессекретар Путіна.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР". 1 травня він видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму та на Донбасі до весни 2014 року.

МЗС України заявило, що російські паспорти, видані мешканцям ОРДЛО, будуть недійсними і назвало указ Путіна "нікчемним". При цьому Україна має намір домагатися санкцій проти Росії за "паспортну агресію".

17 липня Путін розширив спрощену видачу російських паспортів на весь Донбас.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram