ГоловнаСвіт

Наркобарон Ель Чапо отримав довічне плюс 30 років

Гусман поскаржився на несправедливість судового розгляду.

Наркобарон Ель Чапо отримав довічне плюс 30 років
Хоакин "Эль Чапо" Гусман
Фото: EPA/UP

Мексиканського наркобарона Хоакіна "Коротишку" Гусмана, якого називають "найвідомішим злочинцем сучасності", суд в Нью-Йорку засудив до довічного ув'язнення плюс 30 років.

Про це повідомляє Голос Америки.

62-річний Гуcман, який очолював мексиканський картель Сіналоа, був засуджений за торгівлю в великих розмірах кокаїном, героїном і марихуаною.

Як стверджує звинувачення, Гусман, який стояв на чолі одного з найбільших і найбільш жорстоких наркокартелів в Мексиці, був замішаний в кількох убивствах.

Гусмана заарештували в січні 2016 року і напередодні інавгурації Дональда Трампа екстрадували в США.

"Ель Чапо" став відомим в 1980-х роках, коли йому вдалося прорити тунель на кордоні США і Мексики, що дозволило йому перевозити великі партії наркотиків швидше, ніж його конкурентам. Він консолідував владу в своїх руках в 1990-х роках в результаті кровопролитних конфліктів з суперниками.

Перед винесенням вироку Гусман поскаржився на своє одиночне ув'язнення в регіональному виправному центрі Нью-Йорка і на те, що був позбавлений справедливого судового розгляду.

"Моя справа була заплямована, і мені відмовили в справедливому судовому розгляді на очах у всього світу, - сказав він. - Коли мене екстрадували до Сполучених Штатів, я очікував справедливого суду, але все сталося з точністю до навпаки".

Адвокати Гусмана стверджували, що його підставили суперники, які стали свідками звинувачення в обмін на поблажливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram