ГоловнаСвіт

Поляка засудили до двох років громадських робіт за образливі коментарі про українців в інтернеті

Чоловік добровільно попросив покарання і щиро розкаявся.

Поляка засудили до двох років громадських робіт за образливі коментарі про українців в інтернеті
Фото: Misanec.ru

Громадянина Польщі Ярослава Ф., який залишив в інтернеті понад 80 образливих коментарів, засудили до двох років громадських робіт.

Про це повідомляє український мультимедійний портал у Польщі "Простір".

Чоловіка судили в польському Вроцлаві. За даними звинувачення, він понад 80 разів образив іноземців з приводу їх етнічної, расової і національної приналежності. Крім українців, він ображав євреїв і німців. Зокрема, від нього дісталося послу Ізраїлю і консулу Німеччини.

У коментарях він використав такі вирази, як "примітивний дикун", "свиняче плем'я", "свинячий народ", "стерво", "парша", "підвид людини" та інші.

На суді поляк відмовився пояснювати і відповідати на питання.

"Я не діяв з переконань, що я роблю якийсь злочин. Я вважав, що перебуваю в межах свободи слова. Я писав все це під впливом емоцій, після прочитання публікацій. У мене до поданих у них подій емоційне ставлення з огляду на історію моєї сім'ї. Мій дідусь - єдиний із сім'ї з шести осіб, хто пережив Волинську різанину", - сказав він.

При цьому він визнав, що коментарі були вульгарними і йому за них соромно. Чоловік добровільно погодився на покарання. Він попросив для себе два роки громадських робіт і висвітлення вироку в одній з місцевих газет.

Прокурор підтримав це покарання.

Нагадаємо, раніше в польському Вроцлаві перервали марш націоналістів через антиукраїнські лозунги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram