ГоловнаСвіт

Кожна дев'ята людина у світі страждає від голоду, - ВООЗ

У 2018 році кількість голодуючих становила 820 млн осіб.

Кожна дев'ята людина у світі страждає від голоду, - ВООЗ
Фото: EPA/UPG

У світі стає все більше людей, які страждають від недоїдання і голоду. Приблизно кожна дев'ята людина в світі страждає сьогодні від голоду.

Про це свідчить поширений 15 липня доклад Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Згідно з оцінками, 820 млн осіб недоїдали в 2018 році. Цей показник вищий, ніж в попередньому році, тоді він становив 811 млн осіб", - наголошується в звіті.

У документі зазначається, що з 2016 року кількість людей, які страждають в світі від голоду, щороку зростає. У той же час в 2005 році кількість людей, які страждали від голоду і недоїдання, становила понад 947 млн осіб.

Найбільшу стурбованість у експертів викликає ситуація в країнах Африки, а також в південних країнах Азії. Згідно з доповіддю ООН, в країнах східної частини Африки, понад 30% населення постійно недоїдає.

"У 2018 році на Азію припало 513 млн чоловік, які недоїдали, на Африку - 256 млн, на Латинську Америку і країни Карибського басейну - 42 млн", - говориться в доповіді.

Крім того, в ООН підкреслили, що в минулому році кожне сьоме немовля в світі народилося з недостатньою вагою.

Поряд з цим експерти висловлюють стурбованість проблемою ожиріння в світі. ООН повідомляє, що в світі налічується близько 670 млн осіб, які страждають від цієї проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram