ГоловнаСвіт

Тисячі москвичів мітингують за допуск незалежних кандидатів на вибори в міськдуму

Раніше Мосміськвиборчком відмовився реєструвати кількох самовисуванців.

Фото: tvrain.ru

У Москві у неділю проходить масштабна неузгоджена акція за допуск незалежних від мерії Москви кандидатів у Мосміськдуму. Про це пише Новая газета.

Спочатку учасники зібралися на Пушкінській площі. Пізніше близько 2 тисяч осіб пішли по Тверській до будівлі мерії, куди закликав йти Ілля Яшин, який домагається реєстрації кандидатом в Мосміськдуму.

Потім ще одна кандидатка, яку відмовляються реєструвати, Любов Соболь взяла російський прапор і вирушила до будівлі Мосміськвиборчкому, люди пішли слідом.

Фото: скриншот

Хода вперлася в поліцію біля Мосміськвиборчкому.

Фото: ovdinfo.org

Люди намагаються прорватися через оточення поліції, кричать: "Це наше місто!", "Реєструй!", "Ми не підемо".

Фото: скриншот

Фото: ovdinfo.org

Раніше влада попередила ініціаторів анонсу акції у facebook про відповідальність. Однак група з 14 кандидатів, яким загрожує недопуск на вибори, вважають цю акцію своїм законним правом на агітацію, оскільки остаточне рішення про реєстрацію кандидатом на вибори в Мосміськдуму виборчкоми повинні ухвалити 16 липня.

Вчора, 13 липня, стало відомо, що у найбільш відомому московському окрузі №43 конкуренції не буде, тому що всі самовисуванці нібито не змогли пройти перевірку на якість підписів.

У всіх кандидатів: Любові Соболь, Сергія Мітрохіна, актора Андрія Соколова, футболіста Дмитра Буликіна і рок-музиканта Сергія Троїцького був виявлений позамежний (більш ніж 10 відсотків) брак у підписах.

Соболь незабаром після цього звернулася до своїх прихильників і оголосила голодування "до переможного кінця". У відповідь голова Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов звинуватив Соболь у спробі тиснути на комісію через соцмережі.

Інший опозиційний політик, Ілля Яшин, заявив про тиск під час спроби зареєструватися кандидатом в депутати. В його підписах виборчком також виявив позамежний брак, що найімовірніше позбавить його можливості зареєструватися кандидатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram