ГоловнаСвіт

26 людей загинули, 56 отримали поранення в результаті нападу бойовиків на готель в Сомалі

Бої з ісламістами тривали всю ніч.

26 людей загинули, 56 отримали поранення в результаті нападу бойовиків на готель в Сомалі
В Сомали боевики напали на отель
Фото: twitter.com/sotiridi

У Сомалі в результаті нападу бойовиків на готель в портовому місті Кісмайо на півдні країни загинули не менш ніж 26 осіб, ще 56 були поранені. Про це з посиланням на владу регіону пише "Німецька хвиля".

"Серед загиблих - два американці, британець, канадка, китаєць, три танзанійці і три кенійці. Жертвами нападу на готель Asasey Hotel стали також колишній міністр місцевої адміністрації та депутат парламенту", - йдеться в повідомленні.

Бойовики з ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" атакували Asasey Hotel в п'ятницю. Спочатку біля готелю смертник підірвав замінований автомобіль, потім інші бойовики штурмували готель.

Бої з ісламістами тривали всю ніч. Лише в суботу правоохоронні органи оголосили, що всі бойовики ліквідовані і готель перебуває під контролем силовиків.

У цьому готелі часто зупиняються політики і сомалійці, які проживають за кордоном. Одна з жертв - відома канадська журналістка сомалійського походження. Напад стався напередодні регіональних виборів, коли в готелі зібралося багато політиків і підприємців.

Формування "Аш-Шабаб" тривалий час контролювали великі території Сомалі і часто продовжують здійснювати напади, особливо, в столиці країни Могадішо.

Нагадаємо, влада Сомалі звинувачує угруповання "Аш-Шабаб" в найкривавішому в історії країни теракті, в результаті якого загинули понад 500 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram