ГоловнаСвіт

Віцепрем'єр РФ запропонував вилучати санкційні продукти, а не знищувати

"Інша річ - їх вилучати і далі думати, як їх використовувати саме за призначенням - як продукти харчування".

Віцепрем'єр РФ запропонував вилучати санкційні продукти, а не знищувати
Фото: bbc.com

Віцепрем'єр Росії Олексій Гордєєв пропонує опрацювати питання про "використання за призначенням" вилучених санкційних продуктів, якщо вони придатні для вживання, замість їх знищення.

Про це повідомило російське інформагентство ТАСС.

"Мені здається, продукти харчування знищувати - це загалом неправильно. Інша річ - їх вилучати і далі думати, як їх використовувати саме за призначенням - як продукти харчування, зробивши відповідні аналізи. На майбутнє це вимагає обговорення", - сказав Гордєєв журналістам.

Так він прокоментував ініціативу Росспоживнагляду про введення законодавчої заборони на знищення придатних до вживання продуктів. Про цю ініціативу стало відомо в червні 2019 року. Її підтримала Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, яка рекомендувала уряду заборонити знищення придатних в їжу продуктів і зняти бар'єри для передачі продуктів з терміном придатності на благодійні цілі.

Раніше президент РФ Путін запевняв, що "іноді з погляду економіки краще щось пустити під ніж, ніж просто роздати".

Нагадаємо, Росія ввела продовольче ембарго стосовно низки країн, в тому числі України, США та членів ЄС, у серпні 2014 року. Воно передбачає заборону на імпорт деяких продуктів, у тому числі м'яса і молочної продукції.

Продовольче ембарго стало відповіддю на санкції, введені західними країнами проти Росії після окупації українського Криму. Через рік набув чинності указ, згідно з яким санкційні продукти, ввезені на територію РФ, повинні знищуватися на кордоні.

24 червня 2019 Росія продовжила продовольчі контрсанкції до кінця 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram