ГоловнаСвіт

Іранські кораблі намагалися зупинити британський танкер

Минулого тижня Британія затримали танкер з іранською нафтою.

Іранські кораблі намагалися зупинити британський танкер
Фото: vesselfinder.com

Іранські кораблі спробували зупинити британський нафтовий танкер в Ормузькій протоці, пише ВВС із посиланням на уряд Великобританії.

Інцидент стався в середу: три іранські катери спробували перешкодити проходженню комерційного судна British Heritage, але змушені були відступити, коли цього зажадав екіпаж супровідного фрегата HMS Montrose.

Це сталося через тиждень після того, як британські морські піхотинці затримали танкер з іранською нафтою в Гібралтарській протоці. Влада Гібралтару, заморської території Великобританії, вважає, що танкер віз сиру нафту на нафтопереробний завод Баніяс у Сирії, що є порушенням санкцій, введених ЄС і США.

У той самий час іранське агентство Fars повідомляє, що Корпус вартових Ісламської революції Ірану заперечує свою причетність до події.

Через Ормузьку протоку, що з'єднує Перську і Оманську затоки, проходить третина світової нафти, транспортованої морем. Баб-ель-Мандебська протока біля входу в Червоне море також є одним з найважливіших у світі судноплавних маршрутів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram