ГоловнаСвіт

Меркель утретє за місяць мала напад тремору

В адміністрації запевняють, що з канцлеркою все гаразд і проблем зі здоров'ям вона не має.

Меркель утретє за місяць мала напад тремору
Ангела Меркель во время Мюнхенской конференции по безопасности, 16 февраля 2019
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлерка Німеччини Анґела Меркель втретє за останній місяць перенесла напад тремору перед камерами журналістів. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії Антті Рінне біля канцелярії в Берліні Меркель почало трусити. Напад минув, коли канцлерка почала рухатися.

У відповідь на неодноразові запити журналістів прессекретарка Ульріке Деммер сказала, що "з канцлеркою все гаразд", а причини нападу вона коментувати відмовилася. Пізніше перед журналістами виступила сама Меркель.

"Я ще перебуваю в стадії відновлення після першого випадку, із Зеленським. Відновлення, очевидно, ще не повне, але прогрес уже є. Я повинна жити з цим деякий час. Вам нема про що турбуватися", - сказала Меркель.

Аналогічні епізоди сталися з 64-річною канцлеркою 18 і 27 червня. Перший інцидент стався спекотної пори на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

За словами канцлерки, вона прийшла в норму тільки після того, як випила кілька склянок води. Того дня температура повітря в Берліні сягала +31°C.

Другий епізод стався на зустрічі з президентом країни Франком-Вальтером Штайнмаєром. Журналісти помітили, що під час спільного брифінгу 64-річна Меркель раптово сильно затремтіла. Їй принесли склянку води, але вона відмовилася.

Після другого нападу представниця уряду Німеччини Мартіна Фіц запевнила, що канцлерка не має проблем зі здоров'ям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram