ГоловнаСвіт

У Москві на Червоній площі затримали учасників акції на підтримку кримських татар

Сімох затриманих везуть у ВВС "Китай-город", решта розійшлися.

У Москві на Червоній площі затримали учасників акції на підтримку кримських татар
Фото: tvrain.ru

У Москві кримськотатарські активісти вийшли на Красну площу з плакатами проти кримінальних справ стосовно представників їхнього народу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Учасники акції тримали в руках плакати "Боротьба з тероризмом у Криму - це боротьба з інакомисленням", "Наші діти - не терористи" та інші.

На місце прибули правоохоронці і почали затримувати учасників акції. Повідомляють, що сімох осіб затримано, решта розійшлися. Затриманих везуть у ВВС "Китай-город".

Акція пов'язана із запланованим на 11 липня розглядом скарги на вирок чотирьом кримським татарам у Верховному суді. У грудні 2018 року суд у Ростові-на-Дону відправив їх у колонію на терміни від 9 до 17 років у справі про створення бахчисарайського осередку ісламістської організації "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, "Хізб ут-Тахрір" - релігійний рух, заборонений у Росії як терористичний, але не заборонений в Україні.

У 2016 році російська окупаційна влада почала гоніння проти учасників "Хізб ут-Тахрір" у Криму, який є частиною України, але незаконно захоплений Росією. Четверо жителів Севастополя вже засуджені до різних термінів позбавлення волі. "Організатор" осередку Руслан Зейтуллаєв отримав 12 років колонії суворого режиму.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram