ГоловнаСвіт

Помер екскандидат у президенти США Росс Перо

Техаський мільярдер двічі висувався в президенти як незалежний кандидат.

Помер екскандидат у президенти США Росс Перо
Росс Перо
Фото: MPR News

У США у віці 89 років помер техаський мільярдер Росс Перо, який у 1990-ті розворушив американську політику двома незалежними президентськими кампаніями. Про смерть Перо повідомила його сім'я, пише Голос Америки.

За оцінкою журналу Forbes, у квітні 2019 року статки Перо сягали 4,1 мільярда доларів.

Перо був вродженим бізнесменом і створив статки у сфері комп'ютерних послуг, а в політиці був незвичайною і несподіваною фігурою.

Коли в 1978 році двоє його співробітників потрапили до в'язниці в Ірані, Перо сприйняв це так близько до серця, що організував команду спецпризначенців з власних співробітників і найняв колишнього полковника, щоб звільнити їх.

"У 1992 році Перо несподівано висунувся в президенти як незалежний кандидат і швидко завоював симпатії багатьох американців, незадоволених і Демократичною, і Республіканською партіями. Центральним елементом його передвиборної платформи була обіцянка скоротити дефіцит держбюджету", - йдеться в повідомленні.

У рамках кампанії, яку він фінансував переважно з власних коштів, Перо випускав 30-хвилинні телевізійні ролики, повні корисної інформації та гумору. Вони були такі популярні, що за п'ять місяців до виборів Перо лідирував в опитуванні Gallup із 39%, тоді як республіканець Джордж Буш набрав 31%, а демократ Білл Клінтон - 25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram