ГоловнаСвіт

Путін виступив проти антигрузинських санкцій "з поваги до грузинського народу"

Він також заявив, що порушувати кримінальну справу проти журналіста, котрий обматюкав його - це "забагато честі".

Путін виступив проти антигрузинських санкцій "з поваги до грузинського народу"
Владимир Путин
Фото: EPA\UPG

Президент Росії Володимир Путін висловився проти введення санкцій щодо Грузії, як це пропонують російські парламентарії.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Заради відновлення повноцінних відносин я не робив би нічого, що ускладнило б наші відносини... Щодо різноманітних санкцій щодо Грузії, я не робив би саме з поваги до грузинського народу", - сказав Путін.

Він також висловився проти порушення кримінальної справи проти грузинського журналіста Георгія Габунії, який його обматюкав. "Забагато честі. Забагато честі проти таких порушувати кримінальні справи, нехай мовить далі", - сказав Путін.

Російський президент також заявив, що "всі ці скандальні висловлювання, що звучать на його адресу в Грузії, - це похідні від політики, заснованої на бажанні підірвати відносини з Росією і на небажанні пам'ятати історію взаємин Грузії, Абхазії і Осетії".

"Один вийшов, щось бовкнув, вдаючи із себе щось. Про нього раніше ніхто не знав, зараз усі говорять. Він у цьому сенсі домігся свого, ну відсторонили його, він поїхав на відпочинок, прийде - продовжить роботу", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше у вівторок Держдума РФ прийняла заяву "Про можливі додаткові економічні заходи у зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії" із закликом до уряду ввести санкції проти Грузії. У понеділок спікер Держдуми повідомив, що депутати пропоную заборонити постачання з Грузії вина і газованої води, а також грошові перекази з РФ в цю країну.

У неділю ввечері ведучий грузинського телеканалу "Руставі-2" Георгій Габунія у своїй передачі "Постскриптум" звернувся до Путіна і обматюкав його. Після цього телеканал відсторонив Габунію від роботи.

У серпні 2008 року Росія окупувала п'яту частину території Грузії і створила там маріонеткові державні утворення Абхазія і Південна Осетія. У Тбілісі вважають Цхінвалі і Сухумі тимчасово окупованими територіями і сподіваються повернути контроль над регіонами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram