ГоловнаСвіт

Держдума запропонувала ввести санкції проти Грузії

Можуть перекрити постачання вина, води і грошові перекази.

Держдума запропонувала ввести санкції проти Грузії
Фото: TVC.ru

Російський парламент заявив про доцільність запровадження санкцій проти Грузії. Уряду Росії пропонують припинити імпорт грузинських вин і води, а також заборонити грошові перекази з Росії до Грузії.

Про це йдеться в заяві "Про можливі додаткові економічні заходи у зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії", що Держдума прийняла одностайно.

У 2018 році обсяг переказів з Росії в Грузію становив 641 млн доларів. "Це дуже великі кошти. Якщо взяти і об'єднати перерахування цих коштів з тими доходами, які отримує Грузія від продажу вина та води на території Росії, а також від перебування наших туристів, вийде близько 10% від внутрішнього валового продукту, який Грузія загалом отримує як держава", - заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Нагадаємо, в червні в Тбілісі почалися антиросійські протести, після того як депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов відкрив сесію Міжпарламентської асамблеї православ'я, що проходила в Тбілісі, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії.

Це викликало бурхливе невдоволення присутніх у залі депутатів від опозиції: вони сприйняли вчинок Гаврилова як нове свідчення агресії Росії щодо Грузії на додачу до російсько-грузинської війни 2008 року і фактичної анексії Абхазії і Південної Осетії. Гаврилов раніше був в Абхазії і підтримував цей регіон у його прагненні відокремитися від Грузії.

7 липня грузинський журналіст Георгій Габунія в ефірі телеканалу "Руставі 2" обматюкав президента Росії Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram