ГоловнаСвіт

У Греції склав присягу новий прем'єр-міністр

Склад уряду Міцотакіса оголосять незабаром.

У Греції склав присягу новий прем'єр-міністр
Кириакос Мицотакис обращается к сторонникам во время предвыборного митинга в Афинах 4 июля
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Нова демократія" Кіріакос Міцотакіс склав присягу як прем'єр-міністр Греції.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на місцеві ЗМІ.

Церемонія відбулася в президентському палаці в Афінах. Очікують, що незабаром Міцотакіс оголосить склад свого уряду.

Раніше повідомляли, що президент Греції Прокопіс Павлопулос передав Міцотакісу мандат на формування нового уряду. При цьому Міцотакіс ще до виборів говорив, що вже має готовий варіант складу кабінету міністрів.

Виступаючи з промовою, він пообіцяв, що його партія буде представляти інтереси не тільки своїх прихильників, а й усіх греків.

Нагадаємо, напередодні в Греції пройшли парламентські вибори. Після опрацювання 99,92% бюлетенів "Нова демократія" отримує 39,85% голосів виборців, що означає заняття її представниками 158 із 300 місць у парламенті, владна партія "СІРІЗА" отримала 31,53% голосів і 86 місць. Ще чотири подолали поріг 3%, вони отримують від 9 до 22 місць.

Перед виборами Міцотакіс пообіцяв виборцям скоротити податки, уникати бюрократії, забезпечити нарощування інвестицій в країну і зробити Грецію більш привабливою для бізнесу.

Міцотакісу 51 рік, він випускник Гарварду. Його батько Константінос Міцотакіс займав посаду прем'єра Греції в 1990-1993 роках. Раніше сам Міцотакіс був міністром з питань державних реформ. Він, на відміну від багатьох політиків-консерваторів, є прихильником глибокої європейської інтеграції.

Наприкінці травня в країнах ЄС відбулися вибори в Європейський парламент. Тоді в Греції теж перше місце зайняла "Нова демократія", яку підтримали близько третини виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram