ГоловнаСвіт

Внесок України в бюджет ПАРЄ становить близько 4 млн євро, - посол Дмитро Кулеба

Загальний бюджет ПАРЄ - 437 млн євро.

Внесок України в бюджет ПАРЄ становить близько 4 млн євро, - посол Дмитро Кулеба
Фото: Сергей Нужненко

Внесок України в бюджет ПАРЄ у 2019-му становить 3 789 077 євро, Росії - близько 33 млн євро.

Про це в інтерв'ю LB.ua сказав Надзвичайний і Повноважний Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

«За загального бюджету ПАРЄ 437 млн 180 тис 100 євро внесок України у 2019 році становить 3 млн 789 тис 77 євро», - сказав Кулеба.

При цьому внесок Росії - близько 33 млн, вона належить до так званих «великих платників». «Тобто ці суми не можна порівняти. І тому коли Києву пропонують у відповідь на змову ПАРЄ теж припинити платити гроші, то я проти цього через дві причини. По-перше, ми не повинні поводитися так, як поводяться росіяни, не копіювати їх кроки. А по-друге, цей крок не завдасть відчутного болю нашим партнерам - відсутність 33 млн пережити набагато важче, ніж 4 млн», - вважає дипломат.

Він додав, що в разі відмови платити «проблем ми отримаємо більше - нас моментально будуть звинувачувати в порушенні зобов'язань».

Відповідаючи на питання, чи допоміг добровільний понадплановий внесок України до бюджету ПАРЄ в розмірі 400 тис євро, Кулеба повідомив, що цей крок «допоміг нам повністю нейтралізувати аргумент наших опонентів про те, що Україна - це якась примхлива держава, яке від усіх усе просить, а сама не робить жодного конструктивного внеску у вирішення проблеми. І політично це було дуже важливо».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram