ГоловнаСвіт

США пригрозили Ірану новими санкціями і посиленням ізоляції

"Іран робить багато "поганих речей", і йому ніколи не дозволять отримати ядерну зброю".

США пригрозили Ірану новими санкціями і посиленням ізоляції

Президент США Дональд Трамп обрушився на Іран з новими погрозами після того, як ця країна оголосила про намір припинити дотримання одного з центральних пунктів міжнародної угоди щодо її атомної програми.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ірану слід було б проявляти обережність. Є причина, через яку він збагачує уран, і вона погана. Іран робить багато поганих речей і йому ніколи не отримати ядерну зброю", - заявив Трамп.

Американський президент не уточнив, які наслідки чекають Іран в тому випадку, якщо він виконає свою обіцянку і поетапно підвищить рівень збагачення урану до 5 - 20%. Для виробництва ядерної зброї необхідний уран, збагачений до 90%.

Раніше з погрозами на адресу Ірану виступив держсекретар США Майк Помпео.

"Нове розширення атомної програми Ірану призведе до подальшої ізоляції і санкцій проти цієї країни. Іранський режим, що володіє ядерною зброєю, буде представляти ще більшу загрозу світу", - написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, в 2018 році Трамп оголосив про те, що США в односторонньому порядку виходять з угоди з атомної програми Ірану і відновлюють дію економічних санкцій проти Тегерана, в червні 2019 санкції були доповнені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram