ГоловнаСвіт

Відновлення в ПАРЄ не означає, що РФ отримує карт-бланш, - Паск'є

"Ми знову можемо працювати з російськими колегами, в тому числі з тими досьє, за якими є проблеми".

Відновлення в ПАРЄ не означає, що РФ отримує карт-бланш, - Паск'є
Лилиан Мори Паскье
Фото: Parlament.ch

Відновлення Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи дозволить працювати з нею над проблемними питаннями і не свідчить про те, що РФ отримує карт-бланш.

Про це заявила голова ПАРЄ Ліліан-Марі Паск'є, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тепер ми знову можемо працювати з російськими колегами, в тому числі з тими досьє, за якими є проблеми. Ратифікація повноважень російської делегації не означає, що ми даємо їй карт-бланш", - сказала вона.

Серед проблемних тем Паск'є зазначила ситуацію зі збитим MH17. Також вона нагадала, що в ПАРЄ закликали Росію звільнити українських моряків, яких затримали в районі Керченської протоки. Паск'є підкреслила, що ПАРЄ є місцем для діалогу, в тому числі - з політичних питань.

"У 2014 році в ПАРЄ "чітко і ясно" висловили позицію щодо "Криму і сходу України", і ця позиція з того часу не змінилася", - зазначила Паск'є.

"Ми продовжуємо захищати принципи, закріплені в міжнародному праві, яким ми віддані", - додала вона.

Нагадаємо, з 2014 року російська делегація в ПАРЄ була позбавлена основних повноважень. Вночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

Новообраний президент Європейського парламенту Давид-Маріа Сассоли заявив, що санкції проти РФ поки залишаться дійсними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram