ГоловнаСвіт

Американський мільярдер загинув в аварії вертольота на Багамах

Авіакатастрофа сталася за день до його 62-го дня народження.

61-річний американський вугільний магнат, мільярдер Кріс Клайн загинув 4 липня в результаті аварії вертольота на Багамах. Разом з ним на борту повітряного судна були ще шість осіб, в тому числі дочка, всі вони теж загинули.

Про це пише газета Register-Herald із Західної Вірджинії, звідки родом був Клайн.

Губернатор штату Джим Джастіс підтвердив смерть Клайна, написавши в твітері, що "сьогодні ми втратили суперзірку Західної Вірджинії, а я - дуже близького друга".

Клайн загинув за день до свого 62-го дня народження.

За даними видання BNO, вертоліт, в якому перебував мільярдер, впав в Атлантичному океані біля Волкерс-Кі, найпівнічнішого острова Багам. Він прямував у місто Форт-Лодердейл на півдні Флориди.

Статки Клайна, за оцінкою Forbes, становили 1,8 млрд доларів. Він почав працювати на шахтах у 15-річному віці і досяг успіху на початку 2000-х, коли купив родовища високосірчаного вугілля в Іллінойсі, зробивши ставку на те, що нові технології зроблять економічно вигідним спалювання брудного палива.

У 2014 році Клайн вивів видобувну компанію Foresight Energy на біржу, а у 2015 році продав контрольну частку за 1,4 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram