ГоловнаСвіт

У Каліфорнії стався найсильніший землетрус з 1994 року

Повідомлень про смертельні випадки не надходило.

У Каліфорнії стався найсильніший землетрус з 1994 року
Фото: Los Angeles Times

У четвер на півдні Каліфорнії, США, стався землетрус магнітудою 6,4, який став найсильнішим за останні два десятиліття.

За даними Los Angeles Times, землетрус стався поруч з містом Ріджкрест на півдні Каліфорнії, за 175 км на північний схід від Лос-Анджелеса. Поштовхи відчувалися навіть у Лас-Вегасі, який знаходиться у більш ніж як за 300 км від Ріджкреста. Поштовхи відчули жителі мексиканських міст Тіхуана і Мексикалі.

За даними Європейського сейсмологічного агентства EMSC, на території, де відчувалися наслідки землетрусу, живуть близько 20 млн осіб.

Повідомлень про смертельні випадки не надходило. Пожежна служба округу Керн повідомила про "майже два десятки інцидентів - від надання медичної допомоги до пожеж у будівлях у районі міста Ріджкрест і його околицях".

Геологічна служба США повідомляє, що землетрус був поверхневим - поштовхи сталися на глибині 8,7 км. Магнітуда 6,4 вважається показником потужного землетрусу. Якщо поштовхи сталися неглибоко під землею, такий землетрус може призвести до серйозних руйнувань.

Сьогоднішній землетрус став найпотужнішим на півдні Каліфорнії з 1994 року, коли епіцентр знаходився в районі Лос-Анджелеса. Втрати від землетрусу 1994 року оцінили у мільярди доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram