ГоловнаСвіт

У Мінську затримали двох чоловіків у справі про загибель людини внаслідок вибухів під час салюту

Затримано працівників російської компанії, які готували феєрверки до запуску.

У Мінську правоохоронні органи затримали представників російської компанії-постачальника феєрверків у справі про вибуху під час салюту у День незалежності Білорусі. Про це повідомив сьогодні Слідчий  комітет РБ.

Фото: Слідчий комітет РБ

Йдеться про двох чоловіків 28 і 25 років, які спеціально прибули до Білорусі для підготовки до святкового салюту. За версією СК, вони неправильно підготували феєрверки до запуску, внаслідок чого снаряди розривалися майже на землі.

У діях співробітників компанії "вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею про порушення правил поводження з вибухонебезпечними речовинами, що призвело з необережності до загибелі людини".

Фото: Слідчий комітет РБ

Раніше міністерство оборони Білорусі повідомило, що салютні установки і феєрверки, які підірвалися у Мінську, були закуплені у російського ВАТ "Піро-Росс", а ймовірною причиною підривів стали неякісні заряди.

Следственный комитет Беларуси заявил, что рассматривает версию о том, что причиной ЧП на салюте в День Независимости в Минске стали некачественные фейерверки, как основную.

Нагадаємо, увечері 3 липня у Мінську під час запуску святкових салютів з нагоди Дня незалежності країни щонайменше два заряди вибухнули на землі або дуже низько над землею. Від осколкових поранень на місці загинула 24-річна жінка, ще 10 глядачів отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram