ГоловнаСвіт

Українська громада в Римі протестує проти прибуття Путіна

Хоча маніфестації в центрі Рима протягом усього дня заборонені.

Фото: Наталка Кудрик

Незважаючи на 35-градусну спеку і робочий час, близько півсотні українських активістів вийшли, щоб нагадати: Путін повинен відповісти за окупований Крим, закривавлений Донбас, за 13 тисяч смертей і за сотні політичних бранців Кремля.

"Це не є нормою, що зараз офіційний Рим приймає агресора з великими почестями, тоді як у нас йде війна. Ми будемо щоразу нагадувати про це, поки путінська Росія продовжує свою агресію у світі», - сказав у своїй промові організатор маніфестації, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Маніфестації в центрі Рима протягом усього дня заборонені. Снайпери на дахах, майже півсотні закритих для пересування вулиць, тисячі правоохоронців - заходи безпеки з приводу приїзду президента РФ Путіна в Рим майже безпрецедентні. Але українській громаді вдалося отримати дозвіл на проведення акції протесту за кілька кроків від центру - на площі із символічною назвою "Piazza della Bocca della Verità" (Площа Уст Істини - за легендою, ці кам'яні уста відкушують руку кожному, хто бреше).

Фото: Наталка Кудрик

Демонстрантів і їхні плакати, написані італійською та англійською мовами, добре видно всім, хто проїжджає машиною в цій практично центральній зоні. Українську акцію протесту висвітлювали представники нечисленних італійських ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram